WELKOM IN ONS VERHAAL

Een geschiedenis van breien en familie 

Het begon allemaal in 2000 toen Alain en Caroline Eaton, na 15 jaar als agenten voor verschillende prêt-à-porter merken, besloten om hun eigen label op de Belgische markt te brengen. De allereerste collectie bestond uit 10 truien in een breed scala van kleuren. Edele breiwerken zijn Jeff's DNA. Trouw aan hun agenten waagden de kopers de gok en vanaf het eerste seizoen was Jeff te vinden in 50 multimerkenwinkels in België, de gok loonde.

Van seizoen tot seizoen bleef het echtpaar mooie breisels ontwikkelen en beetje bij beetje breidde de collectie zich uit met bloemenprints, linnen en T-shirts. Jeff is een vrouwelijke en casual collectie, trendy zonder te scherp te zijn, die alle vrouwen kleedt. Het merk wordt nu verdeeld in meer dan 100 winkels in België en vanaf 2008 is het begonnen met export naar Europa en de rest van de wereld. In 2013 voegde Victoria Eaton zich bij haar ouders en bracht een jonge en creatieve toets aan de collectie. Het merk blijft evolueren om met de tijd mee te gaan. Meer en meer internationaal aanwezig, in 2018 wordt de online shop gelanceerd en verhuist de flagship store naar het centrum van Brussel op de Zavel.

ONS ENGAGEMENT 

Sinds hun allereerste collectie hebben Alain en Caroline bijzondere aandacht besteed aan de keuze van de gebruikte materialen. Vanaf het allereerste begin hebben zij het juiste evenwicht gevonden tussen mooie materialen en een betaalbare prijs. En vandaag de dag is de vraag naar de produktiemethode en de materialen die voor de vervaardiging van onze kleding worden gebruikt, meer dan ooit van belang voor de consument. Daarom vinden wij het belangrijk om er hier over te praten. Wij streven ernaar beter te produceren in deze industrie, die een van de meest vervuilende ter wereld is. Inderdaad, bij Jeff, en in tegenstelling tot vele huidige prêt-à-porter merken, produceren wij slechts twee collecties per jaar: herfst/winter en lente/zomer.

Bovendien houden wij nooit voorraad omdat wij alleen produceren wat onze klanten bestellen. Onze productie is dus altijd beperkt en wij vermijden overschotten. Bovendien verplaatsen wij sinds enkele jaren een deel van onze productie naar Europa en denken wij op middellange termijn uitsluitend in Europa te kunnen produceren. Wat de keuze van de materialen betreft, proberen wij zoveel mogelijk gerecycleerde garens en GOTS, BCI en OEKO-TEX gecertificeerde garens te gebruiken. Elke nieuwe collectie bevat meer en meer milieuvriendelijke materialen en we streven ernaar de hele collectie milieuvriendelijk te maken tegen 2030.